Öğrenci Servislerinde Araç Takip ve Kamera Sistemi Zorunlu

Öğrenci Servislerinde Araç Takip ve Kamera Sistemi Zorunlu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı) yaptığı çalışma sonucunda öğrenci servislerine araç takip sistemi ve kamera takma zorunluluğu geliyor.

UKOME "Akıllı Şehir Teknolojileri" çalışmaları kapsamında şehir genelinde S plakalı araçlarda daha güvenli ve konforlu hizmet vermek adına GPS takip ve kamera sistemleri kurulmaksına karar kıldı.

UKOME'nin almış olduğu bu kararda çalışmaların son aşamasına geldiği çalışmaların devam etmekte olduğu bildirildi.

Yertkililer kurulacak olan araç takip sistemi ve kamera sistemi sayesinde veliler araçları takip edebilecekler. Servis aracının ne zaman geldiğini, okula ne zaman ulaştığını, trafikte nasıl gittiğini görebilecekler. Ayrıca kamera sistemi sayesinde veliler öğrencileri araç içerisinde izleyebileceklerini belirttiler.

UKOME yetkilileri araç takip ve kamera sistemi sayesinde güvenli ve konforlu yolculuk, olası adli vakalar öncesi caydırıcılık, çocukların ve şöförün araç içerisindeki hal ve hareketlerinin takibi, aracın anlık olarak nerde olduğunun takibi beyaz masa şikayetlerinin hızlı sonuçlanması ayrıca cana ve mala gelecek zararların azalmasının beklendiğini açıkladılar.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap