Kış Çalışmalarında Kameralı Takip Sistemi

Kış Çalışmalarında Kameralı Takip Sistemi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, karla mücadele çalışmalarında Türkiye genelinde 67 bin 559 km yol ağı 7/24 kamera sistemiyle takip ediliyor dedi.

Vatandaşların yolda kalmasını engellemek amacıyla KGM bünyesinde Karla Mücadele Merkezi kurulduğunu  belirten Bakan Arslan, yol açılma çalışmalarını ve kapanan yolları online olarak takip edildiğini, araçlardaki kamre sisteminden görüntü aldıklarını belirtti.

Karla mücadele çalışmalarında 9 bin 700 personlein görev yaptığı belirten Bakan Arslan, 7 bin iş makinesinden 3 bin tanesinde araç takip sistemi, 250 tanesinde de kameralı sistemin olduğunu söyledi.

"ALO 159 HATTI 7/24 ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR"

Merkezden Türkiye'nin tüm yol ağının takip edildiğini, bölge müdürlüklerinin ise kendi sınırlarındaki çalışmaları ve yolların durumunu izleyebildiklerini anlatan Arslan, "Araç takip sistemi sayesinde iş makinelerinin karla mücadele çalışmalarında herhangi bir arızayla karşılaşmaları durumunda hemen müdahalede bulunarak, takviye ekip gönderilmesini sağlıyoruz." dedi.
Arslan, geçen kış sürücülerin mevsim şartlarına uygun hareket etmemesinin yolların kapanmasında ve mağduriyet yaşanmasında etkili olduğunu vurgulayarak, bu yıl aynı sıkıntıların yaşanmaması için sürücüleri uyardı.
Bakan Arslan, Alo 159 hattının 7 gün 24 saat hizmette olduğunun altını çizdi. 

"HAVALİMANLARI DA KIŞA HAZIR"

Havalimanlarındaki karla mücadele hizmetlerinin de 259 ileri teknoloji donanımlı özel maksatlı araçla gerçekleştirildiğini ifade eden Arslan, eğitimli ve deneyimli toplam 500 personelin buralarda görev yapacağını söyledi.
Arslan, 284 aracın yanı sıra bin 33 ton buz önleyici/çözücü sıvı malzemenin hazır tutulduğunu, bin 500 ton sıvı malzemenin de ihalesinin yapıldığını ve aralıkta teslim alınarak havalimanlarına gönderileceğini ifade etti.
Avrupa'nın en yoğun uçuş noktalarından Atatürk Havalimanı'nda da karla mücadele için gerekli önlemleri aldıklarını anlatan Arslan, burada 31 adet ileri teknoloji ürünü özel maksatlı araç ve 104 personelin hizmet vereceğini belirtti. 

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap