Araç Takip Sistemi Servis Araçları İçin Zorunlu

Araç Takip Sistemi Servis Araçları İçin Zorunlu

Cengiz Topel İlköğretim okulunda servis şoförlerin katılımıyla, servis araçların yönetmeliklerin anlatılması için bilgi semineri verildi. İlçe Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürü verdiği seminerde şoförlerin uyması gereken kurallar ve araçlarda olması gereken teçhizatlar konuşuldu. Çocuklarımızın konforlu bir şekilde evden okula okullardan evlere ulaştırılması sağlanmalıdır.

ARAÇ TAKİP SİSTEMİ ZORUNLU

Taşıtların yaşları 12 yaşından büyük olmayacak, araç takip sistemi bulunacak ve 3 noktalı emniyet kemeri bulunacak. Okul servis araçları tur esnasında görüntü ve ses sistemleri kullanılmayacak. Okul servis araçlarında koltuklarda oturmaya duyarlı sensörler bulunacak. Okul servis araçlarının içini ve dışını gösterek kamera kayıt sistemi ile 30 gün kayıt yapılacak. Servis araçlarının camları renkli olmayacak içini gösterecek şekilde şeffaf olacak.

SERVİSLERİN ARKASINDA OKUL TAŞITI YAZACAK

Bilgilendirme yapan yetkililer taşıtların arkasında belirlenen standartlarda okul taşıtı yazması zorunludur. Ayrıca aracın arkasında öğrenci indirirken yakılacak olan stop lambalarından farklı DUR ikaz lambası bulunacak.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap
  • Hasan YILMAZ 31 Ekim 2018 12:00
    Araç takip sistemi sadece servisler için değil birçok alanda ihtiyaç haline geldi. Bizim 3 aracımız var üçünede taktırdım ne olur ne olmaz yeni nesil cep telefonlarında bile yer bulma sistemi mevcut kayıp olduğu zaman hemen bulunabiliyor bu çok güzel bir özellik bu özelliği gsm tabanlı olarak servislere takip sistemi yapmak daha mantıklı ileride takip sistemine km takip ve araç içi koltuk takip modülüde eklenerek araç içinde mağdur kalmalara ve sorunlara son olacak bir şekilde gelişeceğinden eminim.