İngiltere Dizel ve Benzinli Araçları Kaldırmayı Planlıyor

İngiltere Dizel ve Benzinli Araçları Kaldırmayı Planlıyor

Fransa'nın ardından İngiltere hava kirliliğinin insan sağlığı tehtid etmesinin önüne geçilmesi için dizel ve benzinli araçları kaldırmayı planlıyor.

Fransa 2040 yılına kadar fosil yakıtlarıyla çalışan araçların satışlarının durulması planını açıklamıştı. Şimdi de İngiltere 2040 yılına kadar dizel ve benzinle çalışan araçların yollardan kaldırılması planı üzerinde çalışmalar yapıyor.

İngilizler şehir merkezlerinde emisyonların önüne geçmek için acil bir vergi devreye soktu. Ayrıca hız sınırı uygulamasına karar kıldı.

İngiltere devleti yollardan dizel ve benzinli araçları men etme planında amaç halkı elektrikli ve hibrid araçlara teşvik etmek. Londra ve Manchester belediyeleri bu kamsamda tüm gereklikler için 3,2 milyar sterlin harcaması bekleniyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARA TEŞVİK

Hava kalitesini yükseltme ve emsiyonu azaltmak için hurda araç teşviki de verilecek. Çevre Gıda ve Köyişleri Bakanı Gove dizel sürücülere adil olmayan cezalar kesilmemesi için yerel makamları uyardı. Bakan Gove hükümetin hedefi için daha fazla rüzgar enerjisi çiftliklerinin kurulması gerektiğini belirtti.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap