İkinci El Araçlar Ptt

İkinci El Araçlar Ptt'den Kontrol Edilebilecek

İkinci el araç satın alanlar artık araçların kilometre bilgisi, muayene kontrollerini internet üzerinden sorgulayabilecekler. 

Bütçesi sıfır km araç almaya yetmeyen kişiler ikinci el araç almayı tercih ediyorlar. Alışveriş esnasında aracın km bilgileri, muayene tarihlerini sorgulayabilecekler.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile PTT arasında yeni bir bilgi paylaşım protokolü imzalandı. Bu protokole göre araçlar muayene sırasında ölçülen araç kilometre bilgileri bilgisayar sistemine kaydedilecek. Kaydedilen bu bilgiler PTT internet sitelerinden başvuru yapılarak görülebilecek.

Artık Cep Telefonundan Takip Edilebilecek

Ulaştırma bakanlığı ile PTT arasında imzalanan protokolden sonra, ikinci el araç alan kişiler telefonlakrına indirecekleri uygulamar sayesinde, satın almayı düşündüğü aracın muayene ve kilometre bilgilerini sorgulayabilecekler. Cep telefonuna indirilen HGS Android, HGS IOS ve PTTBank Mobil uygulamaları sayesinde aracın plaka ve şase bilgilerni girerek araç hakkında bilgi alabilecekler. Bu hizmeti 5 TL karşılığında alabilecekler.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap