Dünya Otomobil Vergi Şampiyonu Türkiye

Dünya Otomobil Vergi Şampiyonu Türkiye

Otomobilden alınan vergilerde gerisinde kaldığımız Danimarka'yı yakalayarak tüm dünyada birinciliğe ortak olduk.

Ajans Press'in Otomobil Üreticileri Birliği ve OECD verilerinin derlediği incelemeden Türkiye ve Danımarka'nın otomobilden alınan vergilerde dünya birinciliğini paylaştığını saptadı.

Geçtiğimiz Kasım ayında en yüksek vergi oranı Türkiye'de %206,8'e çıkarken, Danimarka'da bu oran %212'e geriledi. Danimarka bu oranla Türkiye'nin önünde görünse de yapılan teşviklerle Türkiye'nin gerisinde kalmış durumda.

Otomotiv sektöründe yaşanan Motorlu Taşıtlar Vergisi zamı son 1 haftada gündemde ciddi bir yer edindi. MTV zamı hakkında ciddi tartışmalara neden oldu. Yazılı basında 1492 haber çıktığı tespit edildi. ITS Medya'nın internet portal incelemesinde bu haberlerin yansıması 4867 haber tespit edildi.

Türkiye ve dünyada farklı kriterlere göre şekillenen vergiler, son oniki yıl içerisinde %86,3 artış gösterdi. 100 bin TL değerindeki sıfır km bir aracın vergiler ve bütün masraflarla 290 bin TL civarlarını çıktığı görülmektedir. Diğer taraftan çevreciliği ile ön plana çıkan Norveç, araç vergilerinde Türkiye'den daha yüksek vergi alan tek ülke konumunda oldu. Fakat motor hacmi, emsiyon değerleri gibi farklı kategorilerde baz alınarak sıralamada Türkiye önde olduğu saptandı.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap