Aydın

Aydın'da Süt Toplama Araçlarına Araç Takip Sistemi Takıldı

Aydın Gıda Tarım İl Müdürlüğü 261 adet çiğ süt toplama araçlarına araç takip sistemi taktırdı. İldeki süt toplama araçlarına takılan araç takip cihazları sayesinde takip yapılacak. Araçların belli bir saatten sonra süt toplamalarına izin verilmeyecek. Belirtilen saatler dışında süt toplmaa işlemlerine devam edenlere cezai işlem yapılacak.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklama, "İl Müdürlüğümüz tarafından organize edilen Aydın ilindeki üretici şartlarında üretilen çiğ sütün toplanması ve gıda işletmelerine ulaştırılmasına dair karar ile oluşturulan il süt yürütme komisyonunca belirlenen firmaca ilimizdeki 261 çiğ süt toplama aracına araç takip cihazı montajı sağlanmıştır. 28.06.2017 tarih ve 06 nolu Aydın İl Umumi Hıfsızsıha Meclis Kararı ile "üretici şartlarında üretilen çiğ sütün toplanması ve gıda işletmelerine ulaştırmasına dair karar" gereği ilimizde aktif olan çiğ süt toplmaa araçlarına araç takip cihazlarının montajı sağlanmış olup, belirli standartları kayıtları yapılacaktır. 30.09.2017 tarihinden itbaren araçlarına takip cihazı taktırmayan araç tespit edildiğinde hakkında cezai işlem yapılacaktır. Konuyla ilgili İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri, Kolluk Kuvvetleri, Belediye Başkanlıkları, Ticaret Borsası, Mahalle Muhtarlıkları, Aydın Damızlık Sığır Yetiştirici Birliği, Ziraat Odaları, Aydın Hayvancılık Kooperatif Birliği, Aydın Süt Üretici Birlikleri müştereken görevli ve sorumlu olup Kolluk Kuvvetleri ve Müdürlüğümüz Kontrol Görevlileri tarafından 01.10.2017 tarihinden itibaren kontrolleri sağlayacaktır.

Söz konusu karar gereği hergün sabah saat 10.00'a kadar ve akşam 22.00'ye kadar çiğ süt toplama araçları topladıkları sütleri süt toplama merkezlerine yada gıda işleme merkezlerine yetiştirecektir. Belirtilen saatlerin dışanda süt toplanmasına izin verilmeyecektir. Araç takip sistemi sayesinde belirtilen saatler dışında süt toplama yapan araçlar tespit edilip cezai işlem yapılacaktır. Belirtilen saat dışında sadece soğuk süt toplanacaktır.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap