ABD Vizesi Almak Zorlaşıyor

ABD Vizesi Almak Zorlaşıyor

Trump yönetimi tüm dünyadaki temsilciklerine vize başvuruları için daha sıkı inceleme yapılması talimatını verdi. Artık ABD'ye gitmek isteyenlerin son 15 yıldaki seyehat geçmişi incelenecek. İkamet ettiği adresler, kullandıkları telefonlar, elektronik posta adresleri ve sosyal medya hesapları sorulabilecek.

Abd'ye gitmek zorlaşıyor. Vize başvurularına sıkı incelemeler geliyor. ABD Dış İşleri Bakanı Amerakn diplomatik misyonlarına gönderdiği bir talimat ortaya çıktı. Newyork Times gazetesinin yayınladığı belgeye göre vize başvurularında birçok kişinin bilgileri detaylı olarak incelenebilecek. ABD vize başvurusu yapan kişilere

Son 15 yıldaki seyehat geçmişi,

Son 5 yılda kullandığı telefonlar,

Son 5 yıldaki eposta adresleri,

Son 5 yıldaki sosyal medya hesapları,

İkamet ettiği adresler,

Çalıştığı işyerleri sorulabilecek.

Talimatla 6 ülkeye ekstra güvenlik prosedürü geliyor. Bu ülkeler İran, Suriye, Libya, Yemen, Somali, Sudan. Bu 6 ülkeden vize başvurusu yapanlara daha önce DAEŞ kontrolünde bulunan bir bölgede bulunup bulunmadıkları sorulacak. Eğer bulunduysa sosyal medya hesapları zorunlu kontrole tabi olacak. Yeni güvenlik incelemeleri Trump'ın yargıya takılan Müslüman ülkelere vize yasaklamasının tamamlayıcı bir unsur olarak görülüyor.

Etiketler:
  • Yorumlar
  • Yorum Yap